Bărbat din Romuli, reținut pentru infracțiuni silvice

Un bărbat de 38 de ani din Romuli, care își desfășura activitatea la un ocol silvic din județul Bistrița-Năsăud, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, acesta fiind cercetat pentru infracțiuni silvice, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a dispozitivelor speciale de marcat fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice în vigoare și tentativă la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori.

”În fapt, bărbatul este bănuit că, în cursul lunii octombrie 2023, în calitate de tehnician la un ocol silvic, ar fi marcat ilegal 140 de arbori care nu erau menționați în actele de punere în valoare a unei partizi de exploatare, cu scopul de a fi tăiați fără drept. În urma controalelor efectuate, polițiștii au împiedicat tăierea ilegală a arborilor, în valoare de aproximativ 30.000 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.

Ieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sprijiniți de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bărbatului bănuit de comiterea faptelor. În urma audierilor, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

În prezent, bărbatul se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!