Bărbat din Tureac (42 de ani), băgat pe AREST! A transportat lemn fără acte (72 de metri cubi) și a șmenuit aplicația SUMAL!

Bărbat cercetat pentru fals informatic și transportul de material lemnos fără documente, reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol

Ieri, 16 mai, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică au dispus reținerea unui bărbat de 42 de ani din Tureac.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de fals informatic și transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport. În prezent, bărbatul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

A șmenuit aplicația SUMAL!

Astfel, în urma investigaților efectuate a reieșit faptul că bărbatul de 42 de ani, angajat al unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ar fi emis pe raza comunei Bistrița-Bârgăului trei avize electronice de însoțire a materialului lemnos.

furt lemne bistrita
FOTO: arhivă

Ulterior acesta ar fi introdus în aplicația informatică SUMAL 2.0 date nereale privind proveniența materialului lemnos, respectiv locul de încărcare și traseul urmat. Totodată, pentru crearea unei aparențe de legalitate, fotografiile introduse în SUMAL 2.0, au fost realizate asupra unui alt dispozitiv electronic și nu direct asupra mijlocul de transport folosit.

Avizele ar fi fost emise pentru transportul cantității de aproximativ 71 de metri cubi de material lemnos.

REȚINUT 24 de ore, la beciul Poliției!

La data de 16 mai a.c., în urma administrării probatoriului, pe numele bărbatului de 42 de ani din Tureac a fost emis un mandat de aducere, acesta fiind ulterior reținut pentru o durată de 24 de ore.

Bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunere de luarea a unei măsuri preventive.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!