Bărbaţi din județele Mureș și Argeș, reţinuţi după ce ar fi furat bani și bijuterii din casa unui bistriţean

Trei bărbaţi din județele Mureș și Argeș au fost reţinuţi pentru 24 de ore de polițiștii din Bistrița-Năsăud, aceștia fiind bănuiți că ar fi furat bani și bijuterii din casa unui bistrițean, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În fapt, la data de 24 mai, un bărbat de 71 de ani, din Bistrița, a sesizat prin 112 faptul că i-au fost sustrase din locuință o sumă de bani și bijuterii. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul ar fi deschis poarta de acces în curtea imobilului pentru trei bărbați. Ulterior, aceștia l-ar fi împins, ar fi pătruns în locuință și i-ar fi interzis bărbatului de 71 de ani să folosească telefonul, timp în care ar fi sustras 3.000 de euro, 15.000 de lei și bijuterii în valoare de aproximativ 12.000 de lei. Ulterior, cei trei ar fi plecat cu un autoturism într-o direcție necunoscută”, se arată în buletinul Poliției.

În urma cercetărilor efctuate în acest dosar penal, oamenii legii au reușit să dea de urma bănuiților și, la data de 26 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au efectuat percheziții în județul Mureș, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie pentru cauză.

Polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele celor trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 39 de ani, din județele Argeș și Mureș. Aceștia au fost conduși la sediul Poliției municipiului Bistrița, iar după audieri, au fost reținuți pentru 24 de ore.

În prezent, aceștia se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar, în cursul zilei de astăzi, 27 iunie, vor fi prezentați Parchetului de lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.

Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția 3 Poliție Rurală Lechința din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al polițiștilor de la  Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția 14 Poliție Rurală Ghindari din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului, documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!