Bariera de la Casa de Cultură s-a RUPT, după ce un biciclist care NU a văzut-o a intrat în plin! A ținut 3 luni! :)

În această vară, Primăria Bistrița a cumpărat o barieră pentru restricționarea accesului în zona Casei de Cultură! Deși fără legătură, investiția a fost conestată de opoziția lui Crețu, deoarece bariera a fost cumpărată în preajma unui accident soldat cu 5 morți, la trecerea de cale ferată (nesemnalizată cu barieră) din Viișoara.

Bariera a fost montată în luna iunie și după 3 luni a fost distrusă. Se pare că un biciclist a intrat în barieră și a rupt-o, iar angajații Centrului Cultural Municipal au consolidat-o cu o mătură și au bandajat-o cu scotch. :).

Cine are TELECOMANDĂ… decide pentru domeniul public din fața Casei de Cultură! Bariera are regim de funcționare „preferențial!”

Situația în zonă e oarecum hilară: sunt zile în care bariera oprește accesul în piațetă și doar mașinile instituției au acces, printre care și cea a directorului Dorel Cosma… (deși dacă s-ar permite accesul tuturor, s-ar decongestiona traficul)… și sunt zile întregi când bariera este ridicată și piațeta este full de mașini! Toate astea, la discreția celor care dețin telecomanda de acces!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accesul în zonă era restricționat de un PILON telescopic, dar acesta a fost DESFIINȚAT ! 

 

Exact sub barieră exista un pilon telescopic ce se integra în peisaj și a fost realizat o dată cu modernizarea piațetelor prin proiectul Regenerare Urbană a Centrului Istoric. Cilindrul a fost funcțional pentru o perioadă scurtă și în loc să-l repare, administrația locală a securizat zona prin montarea unei bariere rutiere, care NU se încadrează în peisaj.

 

 

 

 

 

 

Pe site-urile de profil, o barieră rutieră costă între 1.000 și 2.000 de euro, în funcție de acumulatori, număr de telecomenzi, lungime, materiale folosite etc.

În urma acestui incident, Primăria Bistrița va suporta reparațiile pentru bariera lovită de biciclist!

error: Content is protected !!