Bebeluș de doar 8 ore, transportat de urgență de la Bistrița la Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD

Un bebeluș în vârstă de doar 8 ore a fost transportat, la data de 3 aprilie, de urgență, de la Bistrița la Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD, informează Inspectoratul General de Aviație.

”La data de 3 aprilie, elicopterul SMURD de la Târgu Mureș a fost solicitat să intervină de urgență în Bistrița, pentru a sprijini eforturile de salvare a vieții unui bebeluș în vârstă de doar 8 ore, aflat în stare critică. Bebelușul a fost diagnosticat cu detresă respiratorie, fiind necesară transferarea micuțului, de urgență, la o unitate spitalicească din Cluj-Napoca. Echipajul elicopterului a procedat la preluarea și transferarea bebelușului la Cluj-Napoca, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale, în vederea continuării investigațiilor și administrarea tratamentului necesar”, precizează Inspectoratul General de Aviație.

Instituția menționează că elicopterele și avioanele SMURD execută în mod regulat misiuni de transport neonatal. La nivel național, pe parcursul lunii trecute, au fost înregistrate 19 intervenții aeriene pentru salvarea bebelușilor aflați în stare critică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *