Bilanț de weekend al Poliției: amenzi de peste 75.000 de lei, 34 de permise reținute și 7 dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au derulat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite. 

Astfel, în intervalul 29 – 31 martie, oamenii legii au acționat în tot județul pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost efectuate aproape 150 de testări cu aparatele din dotare. Pentru neregulile constatate în urma controalelor, au fost aplicate aproape 207 sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 75.200 de lei și au fost reținute 34 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au legitimat peste 530 de persoane și au controlat 410 vehicule. În urma constatărilor, în flagrant delict, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale.

Cinci șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența unor substanțe interzise. 

Unul dintre șoferi a fost depistat la data de 31 martie, în cadrul verificărilor efectuate în trafic de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința. Aceștia au oprit pentru verificări un autoturism care circula prin localitatea Lechința. ”La volan a fost identificat un tânăr de 19 ani din Sânmihaiu de Câmpie. În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Întrucât acest lucru nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința continuă cercetările”, arată Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La aceeași dată a fost depistat un alt șofer care conducea o mașină deși se afla sub influența substanțelor psihoactive. ”La data de 31 martie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 31 de ani din Gherla, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe. Acesta a fost depistat, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 172, între localitățile Beclean și Figa. În urma testării cu aparatul din dotare a celui în cauză, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cercetările în acest caz vor fi continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, mai arată Poliția.

Cel de-al treilea șofer aflat sub influența substanțelor interzise a fost depistat în noaptea de 29/30 martie, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate de polițiștii Biroului de ordine Publică în Bistrița. ”Polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism care circula pe o stradă din Bistrița. La volan a fost identificat un bărbat de 34 de ani din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Totodată, în urma testării etilotest a conducătorului auto, rezultatul indicat a fost de 0.18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, completează IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, în noaptea de 29/30 martie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce desfășurau activități de patrulare a zonei de competență, pe Drumul Județean 172B, în comuna Rebra, au oprit pentru verificări un autovehicul cu numere provizorii. ”La volan a fost identificat un tânăr de 23 de ani din Rebra care emana halenă alcoolică. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cercetările în acest caz sunt continuate într-un dosar penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul de presă al Poliției.

Cel de-al cincilea șofer aflat sub influența substanțelor interzise a fost depistat la data de 1 aprilie, în jurul orei 00.10. ”În urma unor controale în trafic, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe. Bănuit de comiterea faptelor este un bărbat de 37 de ani din Bistrița-Bârgăului, depistat în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172D, prin localitatea Prundu Bârgăului,  fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit”, mai precizează Poliția.

Alți doi șoferi au fost depistați în timp ce conduceau mașini deși înainte de a se urca la volan au consumat băuturi alcoolice. 

Unul dintre ei a fost depistat pe DN 17D, în Rodna.

La data de 30 martie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru verificări un autoturism care circula pe Drumul Național 17D, prin localitatea Rodna. La volan a fost identificat un tânăr de 21 de ani din localitate, iar în urma testării etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,45mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, acestuia i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Altul a fost prins pe DJ 172, prin Zagra.

”La data de 31 martie, polițiștii din cadrul Secție 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat activități de supraveghere si control al traficului rutier, pe raza localității Zagra, pe Drumul Județean 172. Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din Zagra. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a rezultat faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *