Bilanț de weekend al Poliției: amenzi, permise reținute și dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din Bistrița-Năsăud au desfășurat, pe șoselele din județ, o serie de acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul activităților au fost oprite pentru control aproape 380 de vehicule și peste 500 de persoane au fost legitimate. Totodată, au fost controlate 21 de transporturi de material lemnos. Cu aparatele din dotare au fost testați aproape 130 de șoferi. Pentru neregulile constatate la regimul rutier și cu privire la alte acte normative, polițiștii au aplicat aproape 280 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 109.225 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus suspendarea a 34 de permise de conducere și reținerea a 19 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în timpul acțiunilor au fost constatate și o serie de infracțiuni la regimul rutier, motiv pentru care au fost întocmite dosare penale.

Astfel, cu dosar penal s-a ales un tânăr de 24 de ani din Bistrița.

În noaptea de 21/22 aprilie, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat și oprit în trafic, pentru verificări, un autoturismul care circula pe un bulevard din Bistrița. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani din Bistrița, iar în urma testării etilotest, rezultatul a fost 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost înregistrat dosar penal privind infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița”, se arată în buletinul de presă al Poliției.

Tot cu dosar penal s-a ales și un bărbat din județul Cluj.

”În noaptea de 20/21 aprilie, în jurul orelor 04.50, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism care circula pe Drumul Județean 151, prin Lechința. La volan a fost identificat un bărbat de 34 de ani din Buza, județul Cluj, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Totodată, în urma controalelor efectuate, în autoturism a fost descoperit un plic cu urme de substanțe susceptibile a fi psihoactive, iar asupra unui pasager din autoturism, de 20 de ani din Cluj, un alt plic ce conținea fragmente dintr-o substanță cristalină de culoare albă, susceptibilă a fi psihoactivă. În cauză a fost înregistrat dosar penal privind infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul Poliției.

Dosar penal a fost întocmit și pe numele unui tânăr din Parva.

”La data de 19 aprilie, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control, pe Drumul Național 17D, în Năsăud, un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Parva. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, arată Poliția.

O altă infracțiune a fost constatată în cazul unui șofer din Cociu.

”La data de 21 aprilie, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D prin Chiuza. La volan a fost identificat un tânăr de 28 de ani din Cociu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,45 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean în cadrul unui dosar penal”, completează IPJ Bistrița-Năsăud.

Mai multe infracțiuni la regimul rutier au fost constatate și în urma unui accident produs la Slătinița.

”În seara de 21 aprilie, în jurul orei 22.20, polițiștii au fost sesizați de personal medical cu privire la faptul că un tânăr de 18 ani s-a prezentat la U.P.U. Bistrița, unde a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind victima unui accident rutier. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 21.00, tânărul a fost implicat într-un accident rutier, produs pe Drumul Județean 172B, prin Slătinița. Acesta se afla pe un cvadriciclu neînmatriculat, condus de un tânăr de 16 ani din Bistrița care, la un moment dat, a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat. Imediat după producerea accidentului cei doi s-au deplasat la domiciliul tânărului de 18 ani, de unde minorul de 16 ani a fost transportat la spital. De asemenea, s-a stabilit faptul că vehiculul nu era înmatriculat, aparține tatălui tânărului de 18 ani și l-ar fi luat fără consimțământul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și furtul în scop de folosință”, se mai precizează în buletinul de presă al Poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!