Bilanț de weekend al Poliției: Peste 600 de sancțiuni și 40 de permise reținute

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au derulat, la sfârșitul săptămânii trecute, noi acțiuni pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice. 

Oamenii legii au acționat în trafic, cu scopul de a preveni accidentele rutiere și de a-i determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere. O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 800 de autovehicule și legitimate peste 900 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 605 sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 155.000 de lei, atât la regimul rutier, cât și pentru încălcarea altor acte normative. Din sancțiunile aplicate, aproape 120 au fost aplicate doar pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 40 de șoferi, fiind retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, în trafic au fost efectuate aproape 280 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

În cadrul testărilor, mai mulți șoferi au fost depistați în timp ce conduceau mașini deși de aflau sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în cazul lor fiind întocmite dosare penale.

Astfel, cu dosar penal s-a ales un bărbat din localitatea Mărișelu.

”La data de 3 februarie, polițiștii din cadrul Secție 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa prin localitatea Mărișelu, pe Drumul Comunal 15. La volan a fost identificat un bărbat de 62 de ani, din Mărișelu. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Tot cu dosar penal s-a ales și un bărbat din Târlișua.

La data de 3 februarie, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, în timp desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza localității Târlișua au oprit pentru control un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 71 de ani, din Târlișua. Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a indicat o valoare de de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai arată Poliția.

De asemenea, și un tânăr din Feldru s-a ales cu dosar penal.

”La data de 3 februarie, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi, au oprit din trafic un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din Feldru. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul poliției orașului Sângeorz-Băi, cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, menționează IPJ Bistrița-Năsăud.

Cu dosar penal s-a ales și un tânăr din Archiud.

La data de 5 februarie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, un autoturism care se deplasa pe Calea Moldovei, din municipiu Bistrița. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Archiud. Acesta a fost testat cu privire la consumul de alcool, rezultând valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal”, se mai arată în buletinul Poliției.

Scopul acțiunilor derulate de polițiști este de a descuraja săvârșirea de fapte contravenționale sau penale și de a  crește gradul de siguranță în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *