Bistrița a făcut noi pași în vederea înfrățirii cu orașul Kisvárda din Ungaria

Primarul Bistriței, Ioan Turc, și primarul din Kisvárda (Ungaria), Leleszi Tibor, au semnat, miercuri după-amiază, în sala de ședințe a Primăriei Bistrița, o declarație de intenție în vederea înfrățirii dintre cele două orașe.

Este un moment plin de semnificație. Ne dorim cu adevărat ca relațiile dintre noi să crească. Nădăjduim că după această vizită relațiile sincere de prietenie dintre noi și relațiile de colaborare dintre orașele noastre vor spori. Această declarație de intenție vizează înfrățirea dintre Bistrița și Kisvárda în așa fel încât să avem un cadru instituțional prin care să putem progresa pe diferite domenii: cultural, educațional, economic. Ne asumăm să dezvoltăm pe multiple paliere relațiile dintre Bistrița și Kisvárda, iar într-un orizont de timp cât mai apropiat să putem semna și acordul de înfrățire dintre cele două orașe”, a spus primarul Ioan Turc.

”Este o bucurie să fim la Bistrița. Kisvarda este un oraș istoric, mic, care din 2010 încoace s-a dezvoltat foarte puternic. Populația noastră numără 16.000 de locuitori, dar cu o atracție de 80.000. Sper că înfrățirea dintre orașele noastre va fi fructuoasă în toate domeniile”, a spus primarul din Kisvárda, Leleszi Tibor.

Prin declarația semnată la Bistrița, cele două primării își propun să realizeze acţiuni care să conducă la schimburi culturale, educaţionale, sportive și între tineri, la colaborări în domeniul dezvoltării economice, precum și la organizarea de conferinţe, schimburi de experienţă și legături între cetăţeni și asociații. Acest acord se va concretiza prin înfrăţirea dintre cele două oraşe.

Discuțiile pentru începerea relațiilor bilaterale Bistrița – Kisvárda au demarat în luna septembrie a acestui an, când o delegație condusă de primarul Ioan Turc a efectuat o vizită în Ungaria în vederea stabilirii unui parteneriat între cele două orașe. Din delegație au făcut parte primarul Ioan Turc, liderul UDMR Bistrița-Năsăud și subprefect al județului Bistrița-Năsăud, Decsei Atilla, dar și consilierul local Mathe Attila și alți membri ai UDMR Bistrița-Năsăud.

Orașul Bistrița mai este înfrățit cu orașe din Franța, Austria, Germania, Italia, Israel, Polonia, Republica Moldova și chiar Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!