S-a ținut de cuvânt: Gabriela Montoiu a donat Primăriei Bistrița două biciclete electrice care vor fi folosite GRATIS de publicul-larg! Acestea au fost achiziționate în cadrul unui proiect derulat de firma pe care o conduce, Prompt Communication!

Gabriela Montoiu, șefa de la Atelierul de Imagine Prompt Communication, în calitate de organizator al evenimentului Parada Brăduților pentru Vise Împlinite, își onorează a doua promisiune făcută la ultima ediție a acestui eveniment: demararea unui proiect din zona sănătății colective, dedicat întregii comunități bistrițene – Bistrița pe bicicletă.

Astfel, în cadrul proiectului au fost achiziționate primele două biciclete electrice de ultimă generație fabricate de brand-ul românesc Pegas, care au fost preluate de Primăria Municipiului Bistrița pentru utilizarea lor în folosul comunității.

În ultimii ani, bicicleta a căpătat o popularitate tot mai mare şi în România, devenind astfel un mijloc de transport la şi de la locul de muncă, în special pe timpul verii. Totuşi, numeroase persoane evită folosirea bicicletei pentru că activitatea de pedalat poate deveni obositoare pe distanţe lungi. Pentru astfel de situații s-a creat bicicleta electrică.

21762126_1557916480935494_999140241674709411_nBicicleta electrică este o bicicletă cu acumulator care îţi permite să te deplasezi rapid și ușor. Arată ca o bicicletă tradiţională, însă beneficiază de două componente suplimentare: un motor electric, care are rolul de a pune dispozitivul în mişcare și un acumulator Li-Ion, care alimentează motorul electric cu energie.

Costurile de întreţinere ale unei astfel de biciclete sunt practic costurile curentului electric cu care alimentezi acumulatorul. Dacă încarci complet acumulatorul în fiecare seară, curentul electric te va costa aproximativ 15 lei pe lună, o sumă infimă raportată la avantajele pe care le presupune o bicicletă electrică.

 

 

montoiu”Ne dorim ca și la Bistrița bicicleta electrică să devină o alternativă de mobilitate urbană, care oferă numeroase avantaje și beneficii din perspectiva sănătății, a protejării mediului, a diluării traficului, etc. Le mulțumim încă o dată pe această cale celor care au susținut și au făcut posibilă organizarea evenimentului Parada Brăduților pentru Vise Împlinite, tuturor partenerilor și sponsorilor. Apreciem deschiderea și implicarea Primăriei Municipiului Bistrița și, în urma dialogului avut, suntem convinși că vor dezvolta această initiativă” a declarat Gabriela Montoiu din cadrul Atelierului de Imagine Prompt Communication.

 

 

 

 

Bicicletele electrice vor fi date în folosință pe data de 22 septembrie, când la Bistrița va fi marcată și Ziua Europeană Fără Autoturism.

21557631_1557916470935495_5724614257971411880_n

error: Content is protected !!