Bistrița marchează Ora Pământului. Bistrițenii, îndemnați să stingă lumina

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale EARTH HOUR și anunță că va întrerupe iluminatul public în zona pietonală ”Liviu Rebreanu”. Locuitorii orașului sunt invitați să stingă și ei lumina pentru a marca Ora Pământului.

Astfel, sâmbătă, 25 martie, acțiunile menite a marca Ora Pământului vor debuta la ora 20:30 cu un spectacol al gulguţelor pregătit de Asociația ”Cercetaşii bistriţeni” și vor continua cu întreruperea iluminatului public în zona pietonală ”Liviu Rebreanu”.

Vă invităm să vă implicaţi în susţinerea campaniei prin gestul simplu de stingere a firmelor luminoase, a luminilor în locuinţele dumneavoastră sau oriunde vă aflaţi sâmbătă 25 martie 2023, în intervalul orar 20.30 – 21.30”, a transmis Primăria Bistrița.

Acțiunile dedicate Orei Pământului se vor încheia la 21:30, când se reaprinde lumina în oraș.

Pe lângă Ora Pământului, Primăria Bistrița organizează, în perioada martie – aprilie 2023, o serie de acțiuni menite să marcheze evenimentele din calendarul ecologic și anume: Ziua Mondială a Apei, Luna Pădurii, Campania anuală ”Curățenia de primăvară 2023”.

Centrul de Informare și Educație Ecologică – ȘCOALA VERDE își deschide porțile în această perioadă pentru preșcolarii și școlarii din municipiul Bistrița care participă la Programul ”Săptămâna verde”, prin lecțiile de educație ecologică având ca teme ”Colectarea selectivă a deșeurilor și importanța reciclării acestora”, ”Apă curată și valorizarea ei”, ”Economia de energie”.

În cadrul Campaniei ”Luna Curățeniei de primăvară 2023” sunt organizate acțiuni de ecologizare a parcurilor, scuarurilor şi locurilor de joacă, zone “adoptate” de unităţile de învăţământ din municipiul Bistrița, precum și o Campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice ”Locul deşeurilor nu este acasă! Trimite deşeurile la plimbare!”, realizată de colectorul autorizat Întreprindere Individuală Mina Nedelea în colaborare cu Primăria municipiului Bistrița.

Vineri, 24 martie 2023, reprezentanții Direcției Integrare Europeană vor participa la acțiunea de ecologizare a malului stâng al râului Bistrița și liziera Pădurii Codrișor, alături de voluntari de la Liceul cu Program Sportiv Bistrita.

Luna Pădurii 2023 va fi marcată de un concurs pe teme silvice organizat împreună cu elevii de la Școala Gimnazială ”Stefan cel Mare”- Bistrița.

”Acțiunile propuse, la care invităm un număr cât mai mare de voluntari, sunt mici gesturi care pot influența calitatea vieții noastre, natura și întreaga planetă, dar împreună accelerăm schimbarea pentru binele tuturor!”, transmit organizatorii evenimentelor.

error: Content is protected !!