Bistrița-Năsăud, sub atenționare cod galben de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare cod galben de averse în zone din 17 judeţe, inclusiv Bistrița-Năsăud, valabilă până miercuri după-amiaza, şi o informare de ploi care va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării până joi seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 28 mai, ora 16:00 – 29 mai, ora 16:00, va fi în vigoare atenționarea cod galben. ”În cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp”, arată ANM.

Judeţele aflate în totalitate sub cod galben de averse sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Covasna, iar cele afectate doar parţial: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

De asemenea, în intervalul 28 mai, ora 10:00 – 30 mai, ora 20:00, va fi în vigoare informarea meteo de ploi. ”Aria ploilor va fi în extindere treptată și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp”, mai arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!