Bistrița-Năsăud, sub o nouă avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme instabilă, valabile până duminică dimineaţa în mai multe zone din țară.

Potrivit meteorologilor, avertizarea cod galben va fi în vigoare în intervalul 4 iunie, ora 12:00 – 25 iunie, ora 10:00. ”În cea mai mare parte a ţării, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, precizează ANM.

De asemenea, duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în centrul, sudul și estul țării.

Avertizarea cod portocaliu va fi în vigoare în intervalul 24 iunie, ora 14:00 – 25 iunie, ora 08:00.

După-amiaza şi seara, la munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Moldova, apoi îndeosebi în jumătatea de vest a Olteniei şi în sudul Banatului vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50…60 l/mp“, adaugă ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!