Bistrițenii, nemulțumiți din cauza modificării programului privind locurile de parcare de reședință. Se anunță proteste!

Consilierul local Mircea Archiudean susține că mai mulți bistrițeni i-au semnalat nemulțumirile pe care le au referitor la modificarea programului pentru locurile de parcare de reședință. Dacă nu se va reveni la varianta inițială, la Bistrița ar putea fi organizate acțiuni de protest.

Am fost contactat de mai mulți cetățeni ai Bistriței care m-au rugat să iau o poziție publică în fața unei măsuri aberante a Primăriei Bistrița: modificarea programului pentru parcările de reședință cu plată. Este vorba despre schimbarea programului anterior, între orele 08:00 – 15:30, cu programul actual, între orele 08:00 – 17:00. Cu alte cuvinte, conform unei hotărâri luate la ședința anterioară de Consiliu Local, un cetățean care achită o taxă mai mare pentru parcarea de reședință, are mai puțin timp la dispoziție pentru a-și parca mașina. Locul de parcare plătit este disponibil abia după ora 17:00, în condițiile în care programul de muncă a multor oameni se termină la ora 15:00, 16:00 sau chiar 14:00 în unele cazuri” a precizat consilierul local Mircea Archiudean.

Consilierul mai spune că printre cei mai afectați cetățeni se numără cei care muncesc în zona industrială, care au programul de lucru între orele 07:00 și 15:00. ”În momentul în care aceștia ajung acasă de la serviciu se întâmplă să-și găsească locul de parcare plătit, OCUPAT și trebuie să aștepte eliberarea locului până la ora 17:00” a adăugat Mircea Archiudean.

Decizia de a modifica programul parcărilor de reședință este frustrantă pentru majoritatea cetățenilor care muncesc în acest oraș, în contextul în care s-a mărit și taxa.

Sindicatul Cartel ALFA, filiala Bistrița -Năsăud subliniază faptul că în cazul în care nu se va reveni la programul anterior, vor organiza pichetarea Primăriei până la rezolvarea problemei” a mai spus consilierul local.

error: Content is protected !!