Bogdan Ivan a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării

Deputatul Bogdan Ivan, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

S-au înregistrat 56 de voturi „pentru”, 25 de voturi „împotrivă” şi 4 abţineri.

Întrebat care sunt priorităţile sale ca ministru al Digitalizării, Bogdan Ivan a precizat că imediat ce va deveni ministru plin va începe discuţiile cu toţi factorii implicaţi pentru a găsi soluţii la ”problemele multiple” de la Poşta Română.

Am început discuţia de la audierile din comisiile de specialitate cu protestul de la Poşta Română pe care l-am văzut astăzi la televizor. Vreau ca oamenii să stea liniştiţi, chiar dacă sunt încă ministru desemnat, imediat ce voi ajunge ministru plin voi începe discuţiile cu toţi factorii implicaţi, de la sindicate, la conducerea Poştei Române, ca să găsim soluţii la problemele multiple care sunt astăzi acolo”, a spus Ivan.

El a adăugat că o altă prioritate a sa va fi și platforma de interoperabilitate.

Sunt şi iniţiatorul legii de interoperabilitate. Acum urmează să lucrăm la legislaţia subsecventă şi e o prioritate foarte importantă pentru România”, a mai completat sursa citată.

Bogdan Ivan s-a născut la 24 martie 1991, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, www.cdep.ro.

A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinte Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Administraţie publică (2009-2012), fiind licenţiat al acestei facultăţi. A urmat apoi un masterat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice (2012-2014). De asemenea, a urmat Şcoala Doctorală de Sociologie din cadrul Universității din Bucureşti, iar în anul 2022 a obținut titlul de doctor în Sociologie, tema tezei de doctorat fiind “Aspecte ale specificului organizaţional al României. Modele socio-organizaţionale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcţionarilor publici”.

A fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (2012-2020).

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat (PSD), fiind validat în funcţie la 21 decembrie 2020. Este membru al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului; vicepreşedinte (din febr. 2021) şi secretar (2020 – febr. 2021) al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor; membru al Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor pentru automatizare şi viitorul muncii.

Candidaţii pentru funcţia de ministru propuşi de premierul desemnat Marcel Ciolacu sunt audiaţi, miercuri, de către comisiile de specialitate din Parlament.

Potrivit calendarului adoptat de Birourile permanente reunite, audierile au început la ora 10:00.

Joi, Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni în şedinţă comună, de la ora 12:00, pentru învestirea Guvernului Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!