Bogdan Ivan: Evaluarea competenţelor funcţionarilor publici nu se va mai face pe hârtie, ci digital

Evaluarea competenţelor funcţionarilor publici nu se va mai face pe hârtie, ci digital, începând cu 2024, a anunţat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Digitalizarea administrației se întâmplă! Am mai făcut un pas important! Evaluarea competențelor funcționarilor publici nu se va mai face “pe hârtie”, ci digital, începând cu 2024. Proiectul de lege pe care l-am inițiat a fost aprobat în Camera Deputaților”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Proiectul de lege, semnat de peste 100 de parlamentari PSD, PNL, UDMR și USR, a fost adoptat cu 258 de voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” și 13 abțineri.

Acesta prevede ca evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici să fie făcută anual, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar această evaluare să vizeze si nivelul competenţelor digitale.

Raționamentul gestionării formularelor individuale de evaluare profesională prin sistemul informatic este acela de a moderniza sistemul public, prin accesarea cu mai mare uşurintă a rapoartelor de evaluare. De asemenea, prin gestionarea rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale cu ajutorul unui sistem informatic al Agenţiei Naţională a Funcţionarilor Publici, instituţiile vor simplifica procesul de evaluare al funcţionarilor publici”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților, for decizional.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *