Bogdan Ivan (PSD): Avem cel puțin două variante de candidat pentru Primăria Bistrița

În contextul în care anul 2024 va fi an electoral, deputatul PSD Bogdan Ivan a vorbit joi seara, într-o emisiune la AS-TV, despre planurile partidului din care face parte pentru alegerile locale din Bistrița-Năsăud. 

Potrivit deputatului, în acest moment, PSD Bistrița-Năsăud are cel puțin două variante de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bistrița.

Avem cel puțin două variante foarte serioase și foarte credibile de candidat pentru Primăria Bistrița. Sunt persoane care au șanse să câștige funcția de primar”, a spus Bogdan Ivan.

Întrebat dacă Gabriel Lazany ar putea fi una din aceste variante, deputatul PSD a răspuns: ”Poate fi oricine. Nu îmi cereți acum nume”.

De asemenea, moderatorul emisiunii de la AS-TV, Cristian Berari, l-a întrebat pe Bogdan Ivan dacă Radu Moldovan ar putea candida la funcția de primar al municipiului Bistrița.

”Dacă mă întrebați pe mine, cred că Radu Moldovan ar fi nu doar un primar bun, ci unul foarte bun pentru municipiu, dar mai cred că, după ce a performat foarte bine la Consiliul Județean, e nevoie de expertiza lui la București. Astăzi, președintele Radu Moldovan și poate deputatul din 2024 Radu Moldovan poate fi unul dintre cei mai buni oficiali de rang înalt ai României”, a mai răspuns Ivan.

În ceea ce îl privește, Bogdan Ivan a afirmat că are sprijinul președintelui PSD Bistrița-Năsăud și al primarilor din județ pentru o posibilă candidatură la președinția Consiliului Județean.

Cei care decid cine va fi președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, primarul din Bistrița sau din altă parte sunt Bunul Dumnezeu și oamenii. În rest, noi, ca și partide, venim cu cei pe care îi considerăm cei mai buni pentru poziția aceasta. Că m-ați întrebat de mine, fără falsă modestie, vă spun că voi face ceea ce îmi va solicita echipa din care fac parte, echipă care mi-a oferit o șansă unică de a mă dezvolta din punct de vedere administrativ, politic și personal. Eu sunt pregătit să fac ceea ce îmi va solicita echipa. Ca să fie foarte clar, domnul președinte Radu Moldovan și-a manifestat intenția de a nu mai candida în 2024 și a optat pentru Parlamentul României, pentru o candidatură la Camera Deputaților. În cadrul partidului, în urma discuțiilor interne avute cu primarii și cu organizațiile locale, s-a cerut un vot de încredere din partea colegilor pentru o candidatură din partea mea. În momentul de față, eu am această susținere, dar candidaturile se depun cu o lună înainte de alegeri. Repet, echipa din care fac parte va hotărî, iar eu sunt pregătit să muncesc și din postura de parlamentar, cum o fac acum, și din cea de candidat la Consiliul Județean sau dintr-o altă postură care îmi va fi solicitată”, a mai precizat Bogdan Ivan.