Bogdan Ivan (PSD): ZERO lei de la stat pentru cei care POT să muncească, dar nu VOR!

Persoanele apte de muncă, dar care refuză să lucreze nu vor mai primi venitul minim de incluziune, a anunțat deputatul PSD Bogdan Ivan. 

Potrivit parlamentarului de Bistrița-Năsăud, un proiect de lege în acest sens a fost votat miercuri.

”ZERO lei de la stat pentru cei care POT să muncească, dar nu VOR! Persoanele care sunt apte să muncească, dar refuză acest lucru, nu vor beneficia de ajutorul social, înlocuit cu venitul minim de incluziune. Numai persoanele care cu adevărat nu pot munci vor fi ajutate și sprijinite în continuare. Este un proiect de lege pe care l-am votat astăzi și cu care am venit în fața dumneavoastră în campania din 2020. Cu sprijinul echipei PSD, doar cei care au nevoie cu adevărat de ajutor, vor avea un venit minim de incluziune majorat, iar cei care refuză un loc de muncă de la AJOFM sau intenționat nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat”, a transmis deputatul Bogdan Ivan într-o postare pe o rețea de socializare.

Sursa citată menționează că PSD are în vedere și majorarea unor venituri, după cum urmează: ajutor de incluziune – de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent, ajutor pentru vârstnici – de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent, actuala alocație pentru familii cu copii – de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent și pentru venitul total al familiei – de la 400 lei la 500 de lei.