Bogdan Ivan, un an de mandat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministrul Bogdan Ivan a făcut public, luni, un scurt bilanț la împlinirea unui an de mandat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

”Într-un an am reușit, împreună cu o echipă senzațională căreia îi mulțumesc pentru toată munca și pentru toate ideile și soluțiile găsite, să trecem digitalizarea României la următorul nivel! Am deblocat proiectele mari de digitalizare a administrației! Avem acum 6 miliarde de euro pentru construirea României digitale, prin care cetățenii vor lucra cu instituțiile prin câteva click-uri direct pe telefon. Am construit platforma NoFake și am scos conținutul înșelător de pe platformele de socializare, am dat jos postările fake în perioada electorală și vom continua acest lucru până la finalul anului”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Sursa citată a amintit și de alte realizări din primul său an de mandat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Am început lucrul la aplicația unică a statului român – statul va fi la un click de cetățean. Investim 50 de milioane de lei pentru digitalizarea a 1000 de primării. Am finalizat strategia României pentru inteligență artificială. Am actualizat Legea Securității Cibernetice, micșorând termenii de reacție în fața hackingului. Am rezolvat conflictele de muncă de la Poșta Română. Am făcut o nouă lege a cercetătorului. Am sprijinit celelalte ministere în implementarea proiectelor de digitalizare din PNRR. Am înjumătățit timpul pentru licitațiile din domeniul IT&C”, a adăugat Bogdan Ivan.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a subliniat că misiunea sa și a echipei pe care o coordonează este de a ”construi o administrație simplă ca bună ziua, o Românie digitală cu instituții prietenoase și transparente” și menționează că va continua munca pentru a își îndeplini obiectivele propuse.

Bogdan Ivan s-a născut la 24 martie 1991. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinte Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Administraţie publică (2009-2012), fiind licenţiat al acestei facultăţi. A urmat apoi un masterat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice (2012-2014). De asemenea, a urmat Şcoala Doctorală de Sociologie din cadrul Universității din Bucureşti. A fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (2012-2020). La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat, iar din luna iunie a anului 2023 este ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!