Bojor le zice BINE! Soluție de fluidizare pentru zona critică a Bistriței: strada Zimbrului cu circulație în 2 sensuri!

Florin Bojor a venit cu o idee interesantă de fluidizare a traficului în zona școlilor Andrei Mureșanu, Liviu Rebreanu, Liceul de Servicii, Liceul Sanitar, Grădinița Căsuța cu Povești.

 

Acesta propune deschiderea circulației în AMBELE sensuri, pe strada Zimbrului: atât dinspre Bulevardul Republicii cât și dinspre Blv. Decebal. În opinia lui Bojor, varianta ar crea un traseu optim pentru părinții care-și duc copiii la unitățile de învățământ din zonă.

„Domnule primar Ioan Turc, deschideți circulației în ambele sensuri strada Zimbrului din Bistrița pentru a ne putea duce copiii rapid și în siguranță la grădiniță și școală! „- a transmis Florin Bojor.

Parcările: Mașinile parcate pe Zimbrului ar putea parca provizoriu pe Buevardul Decebal, momentan închis. Astfel, traficul ar fi mai fluidizat în zona respectivă.

 

Mesaj către primarul Turc:„Domnule primar, Ioan Turc: Lăsați văicăreile cu greaua moștenire și administrați Bistrița pentru a ne putea duce copiii, RAPID, la grădiniță și școală!” – a transmis Bojor, pe facebook.

Florin Bojor a realizat un filmuleț în care explică în detaliu propunerea sa de fluidizare a traficului în acea zonă, care va fi blocată, odată cu începerea anului școlar.

Postarea sa a creat o serie de reacții în mediul on-line.

Primăria Bistrița a deschis mai mute șantiere care au paralizat traficul – auto în oraș.

Momentan, Bulevardul Decebal e închis pentru lucrări la Axa Gării – Năsăudului – Andrei Mureșanu. Lucrările implică reabilitare drumului și realizarea unui pasaj subteran în Decebal (intersecția de la Moto Vello).

Mai exact, proiectul prevede:

• modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație;
• reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
• realizarea de benzi dedicate transportului public;
• realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
• realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale;
• îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
• sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
• modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional.