Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” aniversează 105 ani de la înființare

Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița aniversează anul acesta 105 ani de la înființare, prilej cu care va fi organizată o ceremonie de dezvelire a bustului generalului erou Grigore Bălan. Tot cu această ocazie, va fi inaugurat și noul pavilion al unității militare.

Continuatoarea tradițiilor de luptă a Regimentelor 81 Infanterie „Dej” şi 223 Mecanizat „Bobîlna”, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” aniversează anul acesta, în data de 6 februarie, 105 ani de la înființare. Cu prilejul acestei sărbători, militarii bistrițeni organizează marți, 6 februarie, începând cu ora 10.45, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan’’, ceremonia de dezvelire a bustului generalului erou Grigore Bălan, ulterior urmând a avea loc inaugurarea și vizitarea noului pavilion. Finalul activităților va fi reprezentat de ceremonia militară și religioasă, desfășurată marți, 6 februarie, începând cu ora 12.00, în fața Muzeului Județean Bistrița-Năsăud“, a transmis conducerea Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” este o unitate de elită a Forțelor Terestre, fiind prima mare unitate care a atins exigenţele de interoperabilitate cerute de accederea în structurile militare ale Alianţei Nord-Atlantice. În ultimii douăzeci de ani, militarii brigăzii au participat la misiuni din toate teatrele de operaţii în care Armata României a fost prezentă: Angola, Albania, Balcanii de Vest, Irak, Afganistan.

Unitatea poartă numele generalului Grigore Bălan încă din anul 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *