Bugetul Bistriței pe 2024, aprobat. Consilierii PSD au lipsit de la ședință. ”Acesta este nivelul de interes pe care PSD îl are față de dezvoltarea acestui oraș”

Consiliul Local Bistriţa a aprobat luni, în şedinţă extraordinară, cu 14 voturi pentru și nicio abținere, bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului pe anul în curs. De la ședință au lipsit consilierii locali din partea Partidului Social Democrat.

Vă mulțumesc pentru girul pe care l-ați dat pentru proiectele de hotărâre de astăzi, în primul rând pentru proiectul de hotărâre care vizează bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul 2024. Țin să remarc faptul că în partea stângă avem niște scaune goale ale consilierilor locali ai PSD. Aceste scaune goale exprimă într-un mod neechivoc, foarte limpede nivelul de interes pe care PSD îl are față de dezvoltarea acestui oraș. Același interes l-au avut și când l-au administrat, același interes îl au și acum când se află în opoziție și, în opinia mea, acesta este nivelul de interes pe care îl vor avea și în anii viitori. Scaune goale, adică zero interes. Consilierilor din sală țin să vă mulțumesc pentru faptul că ați înțeles cât de important este bugetul acestui oraș, dezvoltarea acestui oraș”, a spus primarul Ioan Turc.

PSD: ”Să ne scutească domnul primar cu lecții de moralitate și lipsă de interes

La rândul lor, cei din PSD au transmis: ”Să ne scutească domnul primar cu lecții de moralitate și lipsa de interes. Am văzut câtă importanță a dat domnia sa dezbaterilor pe buget, din moment ce a programat ședințele de comisii cu o oră inainte de plen. Nu il interesa opinia noastra, nu il interesa decât să și-l treacă. L-am lăsat să își asume bugetul această majoritate și vom spune ceea ce credem despre investițiile primăriei separat, clar și concis”.

Ioan Turc: Avem cel mai mare buget de venituri și cheltuieli din istoria municipiului Bistrița

În ceea ce privește bugetul Bistriței pe anul în curs, potrivit primarului Ioan Turc, acesta este ”cel mai mare buget din istoria municipiului Bistrița”, fiind ”puternic orientat” spre dezvoltare. Din acest motiv, primarul Ioan Turc a făcut un apel la companiile bistrițene.

”Pentru că avem un buget puternic orientat spre dezvoltare, fac un apel către mediul antreprenorial: firmele, societățile comerciale din Bistrița să participe la viitoarele licitații. Discutăm despre sume foarte mari. Avem cel mai mare buget de venituri și cheltuieli din istoria municipiului Bistrița. Din punctul meu de vedere, mediul antreprenorial local trebuie să fie beneficiarul procesului de dezvoltare, de modernizare a orașului. Bineînțeles, într-un cadrul legal prestabilit. Toți oamenii care locuiesc în Bistrița se bucură deja de ceea ce se întâmplă în oraș. În acest an vom avansa foarte puternic pe toate palierele și în anii viitori vom face exact același lucru, împreună”, a mai precizat primarul Ioan Turc. 

Potrivit proiectului adoptat de Consiliul Local, bugetul municipal pentru anul în curs înregistrează creşteri atât la capitolul venituri, cât şi la cheltuieli. Veniturile din acest an sunt estimate la peste 560 de milioane de lei, în creştere cu peste 32% faţă de anul precedent, iar cheltuielile vor atinge aproape 583 de milioane de lei, în creştere cu peste 33%.

Și bugetul alocat secțiunii de dezvoltare este mai mare decât anul trecut. Fondurile europene nerambursabile reprezintă circa 75% din sursa investiţiilor.

Primarul Ioan Turc a prezentat bugetul Bistriței 2024
Primarul Ioan Turc a prezentat bugetul Bistriței 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *