Călin Stan: Strategii sustenabile pentru reducerea traficului și a crizei locurilor de parcare în Bistrița

Lipsa locurilor de parcare și traficul aglomerat sunt o problemă reală în municipiul Bistrița, care nu poate să fie rezolvată de pe o zi pe alta, dar printr-o strategie integrată și sustenabilă, menită să genereze beneficii pe termen lung pentru întreaga comunitate reprezintă o prioritate.

Crearea de parcări la sol, supraetajate și subterane.

– Identificarea și achiziționarea de terenuri adecvate pentru construirea unor parcări la sol, supraetajate și subterane în punctele critice ale orașului.

– Tarifare dinamică pentru a încuraja utilizarea eficientă a locurilor de parcare, cu tarife mai mici pentru perioadele mai puțin aglomerate.

Implementarea unui sistem de parcare inteligentă.

– Instalarea de senzori de parcare și a unui sistem de management al parcărilor, care să permită monitorizarea în timp real a disponibilității locurilor de parcare.

– Crearea unei aplicații mobile și a unui portal online unde șoferii pot vedea în timp real unde sunt locuri de parcare disponibile, reducând astfel timpul petrecut în căutarea unui loc de parcare și diminuând intensitatea traficului.

Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public.

– Extinderea și modernizarea rețelei de transport public pentru a oferi alternative viabile și convenabile la utilizarea mașinilor personale.

– Implementarea unor abonamente avantajoase și a unor programe de reducere a costurilor pentru elevi, studenți și pensionari.

Promovarea mobilității alternative.

– Crearea de stații de închiriere a bicicletelor și a trotinetelor electrice în punctele cheie ale orașului.

– Campanii de conștientizare și informare pentru a încuraja locuitorii să utilizeze mijloace de transport alternative.

Optimizarea circulației prin soluții de management al traficului.

– Implementarea unui sistem inteligent de management al traficului care să ajusteze în timp real semaforizarea în funcție de volumul de trafic.

– Reconfigurarea unor intersecții și sensuri giratorii pentru a îmbunătăți fluiditatea traficului.

Consultare publică și transparență.

– Organizarea de consultări publice și sondaje pentru a implica cetățenii în procesul decizional și pentru a identifica problemele prioritare legate de parcare și trafic.

– Transparență totală în implementarea proiectelor, cu raportare periodică către cetățeni privind gradul lucrărilor și utilizarea fondurilor.

(USR BN CMF: 21240009)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!