Călin Stan: Viitorul începe în școală! Program ambițios pentru educația copiilor din Bistrița!

Educația este piatra de temelie a dezvoltării noastre ca societate, spune actualul viceprimar al Bistriței și candidat la funcția de primar al municipiului, Călin Stan.

”Programul meu pentru educație își propune să ofere fiecărui copil din Bistrița șansa de a-și atinge potențialul maxim, într-un mediu modern, sigur și incluziv. Cred cu tărie că investiția în educație este cea mai sigură investiție în viitorul nostru.

Principalele direcții și măsuri propuse:

Modernizarea infrastructurii școlare

– Renovarea și dotarea unităților de învățământ, asigurând condiții moderne și sigure pentru elevi și profesori.
– Laboratoare moderne și săli de clasă dotate pentru a oferi elevilor acces la un învățământ modern și interactiv.

Promovarea educației incluzive și a egalității de șanse

– Programe de suport pentru elevii defavorizați asigurându-le accesul la resurse și sprijin educațional.
– Centru de consiliere și orientare oferindu-le suport în alegerea carierei și dezvoltarea abilităților necesare pe piața muncii.

Dezvoltarea educației extrașcolare

– Activități sportive și culturale precum cluburi sportive, cercuri de artă, teatru și muzică, pentru a stimula creativitatea și talentul copiilor.
– Parteneriate cu organizații locale prin încheierea de parteneriate cu ONG-uri și instituții culturale pentru a oferi o gamă variată de activități și programe educaționale complementare.

Susținerea cadrelor didactice

– Programe de formare continuă pentru cadrele didactice, pentru a le oferi acces la cele mai noi metode pedagogice și resurse educaționale.
– Stimulent financiar pentru performanță, un sistem de recompensare a profesorilor care obțin rezultate remarcabile cu elevii, încurajând excelența în educație.

Investind în educație, ne asigurăm că fiecare individ are oportunitatea de a-și dezvolta potențialul, contribuind astfel la o societate mai echitabilă și mai prosperă”, a transmis Călin Stan.

(USR BN CMF: 21240009)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!