Campanie împotriva violenței în școală, în cinci unități de învățământ din județ

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud, derulează, în cinci unități de învățământ din județ, campania ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”. 

Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale Poliției și este adresată elevilor de gimnaziu.

Aceasta are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor, a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor. Totodată, activitățile desfășurate sunt menite să sensibilizeze elevii să adopte comportamente bazate pe toleranță și respect”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În județul Bistrița-Năsăud campania se va derula în intervalul ianuarie – iunie 2024, în 5 școli partenere din Bistrița, Sângeorz-Băi, Lechința și Livezile. Activitățile sunt susținute de polițiștii Biroului Siguranță Școlară Bistrița-Năsăud și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice.

Tot în cadrul campaniei este organizat și un concurs de logo-uri și slogane pe tema ”Siguranța școlară”. Fiecare clasă participantă va crea propriul logo și propriul slogan, lucrările urmând să fie supuse votului pentru a se putea desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană. Concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *