Când vor fi finalizate lucrările la noua aripă a SCJU Bistrița

Lucrările la noul pavilion al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa avansează de la o zi la alta, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany.

Joi, într-o conferință de presă prilejuită de semnarea contractului pentru reabilitarea clădirii principale a unității medicale, Gabriel Lazany a vorbit și despre stadiul lucrărilor la noul pavilion.

Noul pavilion va închis complet cel târziu la jumătatea lunii mai. Eu cred că va fi undeva la sfârșitul lunii aprilie. Deja sunt construite și cele două corpuri centrale, acum se toarnă plăcile. După turnarea plăcilor, macaraua va ieși în exteriorul clădirii pentru a face și închiderea pe coridorul de trecere. Deja se lucrează foarte mult și pe interior, am ajuns cu compartimentările la nivelul 3, pe primul pavilion. Lucrări de ventilații, de instalații electrice…Am început lucrările la instalațiile sanitare. Se fac lucrări în paralel foarte mult”, a declarat Gabriel Lazany.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat că termenul pentru finalizarea lucrării este primăvara anului 2025.

Termenul de finalizare este primăvara anului 2025, iar dacă toate lucrurile evoluează ca și până acum, în urma discuțiilor cu constructorii, vor face eforturi să îl finalizeze până la sfârșitul anului 2024. Singura problemă care mie îmi ridică în momentul de față semne de întrebare este furnizarea de echipamente medicale. Unele se fac numai la comandă și acolo s-ar putea să avem mici întârzieri. Dar restul, din punct de vedere al construcției civile, clădirea va fi 100 % gata până la finalul anului 2024. Dar funcționalitatea ei integrală nu știu dacă va fi până la finalul anului, dar va fi cel târziu în primăvara anului viitor”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

Noul pavilion va avea regim de înălțime 2S+P+4E:

  • Subsol: Depozit și adăpost ALA (apărare locală antiaeriana);
  • Parter: Secția de Hemodializă; Parcare semi-automatizată cu 53 de locuri; Birou de internări;
  • Etaj I: Secția ORL (25 paturi); Structura de spitalizări de zi; Compartiment Chirurgie Plastică (10 paturi);
  • Etaj II: Secția Cardiologie (55 de paturi) – din care 8 paturi pentru USTACC (unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici); Sală hibrid Angiografie pentru cardiologie intervențională; Secție obstetrică ginecologie (25 paturi);
  • Etaj III: Bloc operator cu 4 săli de operație (Neurochirurgie, Gastroenterologie intervențională, Chirurgie plastică, Oftalmologie); Compartiment Neurochirurgie (17 paturi); Compartiment recuperare neurologică (7 paturi);
  • Etaj IV: secții de spitalizare – Compartiment Gastroenterologie (13 paturi); Secția Neurologie (55 paturi din care 8 paturi pentru unitatea cu accidente vasculare cerebrale).

Lucrările sunt executate de asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL – Hidro Salt B 92 SRL – Consola Grup Construct SRL – Mansard Corporate SRL – Cubicon Invest SRL.

Construirea noului pavilion al SCJU Bistrița este prevăzută într-un proiect amplu pentru care autoritățile din Bistrița-Năsăud au obținut finanțare de circa 100 de milioane de euro prin PNRR. Proiectul mai prevede și reabilitarea energetică a clădirii existente, digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița și dotarea cu echipamente și cu aparatură medicală de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!