Când vor fi gata lucrările la drumul județean care leagă Satu Nou de Cușma

Se lucrează intens pe drumul județean care leagă Satu Nou de Cușma (DJ172G), modernizarea acestui tronson urmând să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Șeful administrației județene precizează că în prezent se efectuează atât lucrări de consolidare, cât și de modernizare propriu-zisă a unor porțiuni din drum.

O investiție care vizează reabilitarea sistemului rutier cu îmbrăcăminte asfaltică, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, rigole ranforsate și de acostament, lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin și fundații. Până la sfârșitul anului, vom merge pe drum bun și pe acest tronson și, totodată, continuăm munca pe toate șantierele deschise”, a precizat Emil Radu Moldovan, care a efectuat o vizită pe șantier.

Tronsonul de la Satu Nou la Cușma al DJ 172G are o lungime de circa 6,7 km, investiția totală ridicându-se la aproximativ 3,5 milioane euro. Sursa de finanţare a lucrărilor este Programul Operațional Regional 2014-2020.

Contractul pentru acest tronson de drum, semnat în luna august a anului 2020, a fost adjudecat de asocierea dintre SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (lider de asociere – lucrări de execuție) și SC SOMEȘ TOP GRUP SRL (asociat – servicii de proiectare și asistență tehnică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!