Capela mortuară din Șintereag, sfințită în prezența ÎPS Andrei

Luni, 30 octombrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Parohia Șintereag, județul Bistrița-Năsăud.

Cu acest prilej, de la ora 12:30, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. Aceasta a fost edificată cu sprijinul Primăriei Comunei Șintereag.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu – directorul Școlii Doctorale de Teologie „Isidor Todoran” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, parohul comunității – Mircea Dorin Pop, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a arătat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile comunității. Astfel, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat preotului paroh Mircea Dorin Pop „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, iar primarului comunei Șintereag, Ioan Bob, i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Totodată, alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

La slujbă au participat oficialități locale și județene, precum și numeroși credincioși din sat. Printre oficialitățile prezente s-au numărat prefectul județului Bistrița-Năsăud – Teofil Cioarbă și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, care a rostit o alocuțiune.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Beclean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!