Castelul Bethlen din Beclean, cuprins în Ruta Castelelor! Va fi reabilitat din bani europeni și transformat în muzeu!

Castelul construit la Beclean de Contele Pál Bethlen, fostul sediu al primăriei orașului, a fost inclus pe Ruta castelelor, care cuprinde obiective turistice-culturale în vederea promovării cu finanțare din PNRR.

Potrivit unui comunicat al MIPE, aceste rute sunt incluse în programul „România Atractivă”, prin care se vor face investiţii de peste 100 milioane de euro în 225 de obiective incluse ce sunt cuprinse în 12 rute culturale.

Obiectivul acestei investiţii este de a creşte atractivitatea destinaţiilor turistice selectate în urma dezvoltării a 12 rute turistice/culturale tematice în zonele rurale defavorizate din România şi crearea de noi locuri de muncă în industria turistică.

Pe cele 12 rute turistice-culturale finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru promovarea localităților prin turism (rute digitalizate, semnalistică, aplicații pentru telefon) au mai fost incluse, la apelurile precedente: Cetatea Medievală Bistrița pe Ruta cetăților, Biserica Evanghelică de la Herina, Ansamblul Bisericii Evanghelice C.A. Jelna și Biserica Reformată Șieu Odorhei pe Ruta bisericilor fortificate, Castelul de la Arcalia pe Ruta castelelor.

Castelul Beclean (fosta primărie) a fost inclus în Ruta Castelelor prin Ordin de ministru. În curând, va fi inclus la finanțare pentru a-l transforma în muzeu obiectiv turistic de mare valoare! – a transmis Nicolae Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *