Casting județean „Filon de România”, rampă de lansare spre concursurile internaționale de frumusețe

Ai între 14 și 26 de ani, aspect fizic plăcut și abilități în domeniul comunicării? Dacă da, ești așteptată să vii la castingul din județul BISTRIȚA-NĂSĂUD, din cadrul concursului național „Filon de România”.

Organizatorul concursului este Asociația Clubul Rotary Valea Prahovei din Bușteni, reprezentată de Marius Seceleanu, creatorul proiectului „FILONUL”, președintele juriului național. Precursorul acestui proiect a fost un proiect similar, InfoFashion România, dezvoltat tot de Marius Seceleanu, proiect care a cuprins 31 de evenimente naționale având ca subiect comun împletirea dintre frumusețe și modă organizate în perioada 2002 – 2022. În cei 20 de ani de selecții au participat peste 1300 de concurente din toată țara, din care peste 140 au reprezentat România la diferite concursuri internaționale.

Selecția din județul Bistrița-Năsăud este coordonată de către Ioana Cifor, redactor SOMEȘ Media Grup.

Preselecția de adresează următoarelor două categorii de concurente:

  • adolescente – minim 14 ani împliniți la data de 01.02.2023 și maxim 18 ani împliniți la data de 30.06.2023;
  • tinere – minim 18 ani împliniți la data de 01.07.2023, maxim 26 de ani împliniți la data de 01.09.2023. La casting pot participa concurentele născute în județul nostru și cele ce au domiciliul actual în județ, inclusiv cele aflate la studii pentru perioade determinate.

Criteriile de selecție la castingurile județene vor fi următoarele: aspect fizic plăcut; înălțime: minim 1,65 m – maxim 1,83 m; conturi de socializare care să reflecte gust estetic, fotogenie, capacitate de comunicare, abilitați în domeniul comunicării, buna cunoaștere a unei limbi de circulație internațională, preferabil limba engleză, Nu sunt criterii obligatorii, participarea la diferite concursuri de frumusețe, diferite evenimente naționale legate de modeling, actorie, dezbateri publice, arte vizuale, etc. Nu sunt obligatorii, dar vor fi apreciate, excelența în diferite domenii și talentele artistice, cunoașterea tradițiilor, obiceiurilor și valorilor locale.

La preselecția județeană, BISTRIȚA, ce are loc vineri, 17.03.2023, ora 16:00, la Palatul Culturii, str. Albert Berger, nr. 10, participantele trebuie să se prezinte în ținută de casting: top, fusta/pantalon scurt, pantofi cu toc, machiaj natural, având fișa de casting completată și semnata de unul din părinți (doar pentru concurentele minore) ce se poate descărca de la adresa: https://www.filonul.ro/fisa-casting-date-personale .

Componența juriului  este următoarea:

  • Președinte juriu : Ioana Cifor, redactor SOMEȘ Media Grup
  • Tina Olari, Haute Couture Fashion Designer
  • Camelia Dragota, instructor fitness şi specialist in nutritie
  • Mihai Berbunschi, Şef serviciu Programe Culturale, Palatul Culturii
  • Nella Botîrlă- Hair stylist & Hair educator.

După vizionarea tuturor participantelor la casting și deliberări, juriul va anunța concurentele ce vor fi intervievate suplimentar, în scopul stabilirii ierarhiei finale, conform algoritmului de reprezentare din regulament.

După selecția a maxim 10 concurente de 18-26 ani și a 6 concurente de 14-17 ani din județul BISTRIȚA-NĂSĂUD, fotografiile acestora vor fi postate pe contul de Instagram și Facebook Filon de România în săptămâna următoare castingului.

Participantele la categoria 14-17 ani rămase în Top 20 național după trecerea tuturor preselecțiilor se vor califica automat în etapa finală zonală din anii viitori, după ce devin majore.

Participantele la categoria 18-26 ani ce vor trece toate preselecțiile vor fi recompensate cu premii ce constau în reprezentarea României la următoarele concursuri internaționale: MISS SUPRANAȚIONAL 2024, MISS INTERCONTINENTAL 2023, TOP MODEL OF THE WORLD 2023, THE MISS GLOBE 2023, MISS AURA INTERNAȚIONAL 2024, MISS TOURISM WORLD 2024.

Concursul Filon de Romania este un proiect de promovare a filonului romanesc, adresat tinerelor Romaniei din cele 41 de judete si Bucuresti, care are ca motto: “Descoperă, Păstrează, Creează, Transmite”, acestea fiind imperativele prin care promovăm valorile, sub variatele lor aspecte: traditii, istorie, turism, muzica, cultura, obiceiuri traditionale, monumente istorice, monumente naturale, gastronomie, costum national, personalitati ale județelor.

Organizatorii dau asigurări că nu există nici o taxă de participare la acest casting.

Regulamentul complet al preselecției „Filon de România 2023” poate fi consultat pe www.filonul.ro.

error: Content is protected !!