Cătălin Drulă (președintele USR) mesaj către Ciolacu: „să oprească imediat jaful public! Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB”

Cătălin Drulă transmite un mesaj DUR către prim-ministrul Marcel Ciolacu. Liderul USR prezintă o analiză succintă a datoriei publice a României.

Cătălin Drulă: „România nu mai poate funcționa pe datorie!”

„Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB în februarie 2024. Este o încălcare a legii responsabilității fiscal-bugetare.

Cătălin Drulă, președintele USR: „Îi cer lui Marcel Ciolacu să prezinte de îndată planul de reducere a cheltuielilor. România nu mai poate funcționa pe datorie, cu împrumuturi la unele dintre cele mai mari dobânzi din Europa.

Potrivit legii responsabilității fiscal-bugetare, depășirea pragului de 50% din PIB a datoriei publice ar trebui să declanșeze imediat un plan de reducere a cheltuielilor și a datoriei.

În loc să vină cu un plan clar, guvernul lui Marcel Ciolacu alege să ignore legea. În schimb, ce vor să facă e să aranjeze cifrele din pix. În ianuarie, datoria de 50,2% din PIB a fost „revizuită”, din pixul ministrului Finanțelor al PNL, la 49,9%.

Nu mai pot merge cu ascunderea adevărului.” – a transmis Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă, mesaj către Ciolacu: „să oprească imediat jaful public!”

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „" Datoria publică că a României a ajuns la 52,4% din PIB în februarie 2024. Îi cer lui Marcel Ciolacu să prezinte imediat planul de reducere a cheltuielilor." Cătălin Drulă, Președinte USR USR.”

„E timpul ca Marcel Ciolacu să iasă în fața românilor și să spună unde s-au dus banii împrumutați, să prezinte un plan real de reducere a cheltuielilor și să oprească imediat jaful public. Datoria României afectează viața fiecăruia dintre noi. Banii împrumutați astăzi de Ciolacu și Ciucă pentru sinecuri și pensii speciale vor trebui plătiți, cu dobândă, de viitoarele generații.

Pe 9 iunie, nu îi lăsa să îți fure viitorul. Dreapta Unită va opri jaful public și va lăsa mai mulți bani în buzunarele românilor care muncesc cinstit”. a transmis Cătălin Drulă, președintele USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *