Câți elevi au lipsit la primele două probe din cadrul simulării examenului naţional de Bacalaureat

Săptămâna aceasta are loc simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, simularea a început luni cu proba scrisă de Limba şi literatura română. Marţi a fost programată proba scrisă obligatorie a profilului.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, de la aceste două probe au lipsit mai mulți elevi.

”2.071 de elevi au fost înscrişi la simularea examenului de Bacalaureat, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Dintre aceştia, la Limba și literatura română au fost prezenţi 1.970 (absenţi 101), iar la Matematică, Istorie 1.945 (absenţi 126)“, a transmis șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

Simularea examenului național a de Bacalaureat continuă miercuri, cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. Joi, elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă de Limba şi literatura maternă.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *