Cazul Dani Borgovan, o prioritate pentru IPJ Bistrița-Năsăud. Speța, monitorizată și de Inspectoratul General al Poliției Române

Cazul sportivului Dani Borgovan reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, potrivit șefului adjunct al instituției, Claudiu Jurcan. Mai mult, modul cum decurge ancheta este monitorizat și de Inspectoratul General al Poliției Române.

Acest caz a fost discutat și în ședința din luna octombrie a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Chiar după ce a ieșit acest eveniment public, am luat legătura cu domnul comisar Lupșa (n.r. – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud), care m-a informat că este o cercetare în acest caz, sub coordonarea Parchetului. Așteptăm să vedem care sunt rezultatele acestei anchete”, a spus prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă.

Adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, comisar șef de poliție Claudiu Jurcan, a menționat că oamenii legii depun eforturile necesare pentru ca acest caz să fie soluționat cât mai repede.

”Referitor la speța în cauză, în acest moment nu pot furniza date suplimentare vizavi de activitatea de urmărire penală efectuată de către colegii mei, care se efectuează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Ceea ce pot comunica este că această speță este tratată cu maximă seriozitate de către colegii mei. Este o prioritate pentru instituția noastră să clarificăm modul cum s-au petrecut evenimentele în acel incident. Încă de la momentul sesizării prin 112 a fost o prioritate și vă asigur că am alocat resurse umane și logistice necesare pentru a putea clarifica și soluționa în cel mai scurt timp acest dosar penal. Vă asigur că facem eforturi susținute începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, când a avut loc acest incident, colegii mei depun eforturi. Zilnic se fac activități, dar nu pot să vorbesc despre acestea pentru că urmărirea penală este nepublică, dar vă asigur că facem eforturile necesare pentru soluționare. Cazul este în monitorizarea Inspectoratului General al Poliției Române. Este un aspect de interes și pentru comunitatea bistrițeană, iar siguranța și integritatea persoanelor reprezintă unul dintre obiectivele Poliției și ale instituției noastre. Am înțeles interesul sporit din partea familiei, al cetățenilor județului nostru, al persoanelor apropiate. Ieri am avut discuții cu familia, le-am explicat activitățile care se desfășoară. Vă asigur că facem eforturi pentru a clarifica în cel mai scurt timp această situație și să avem o soluție legală în dosarul penal respectiv. Deocamdată nu este nimeni reținut. Dacă o să avem de comunicat date suplimentare vizavi de activitatea de urmărire penală, vă asigură că vom face acest lucru în cel mai scurt timp și vom comunica elementele care trebuie aduse la cunoștința opiniei publice”, a spus comisarul șef de poliție Claudiu Jurcan.

Întrebat dacă în urma discuției cu familia sportivului s-a aplanat starea de tensiune, șeful adjunct al IPJ Bistrița-Năsăud a răspuns: ”Dreptul de a protesta este reglementat de lege. Am văzut și noi acea adunare de sprijin din fața spitalului. Noi am discutat cu familia și cu persoanele din apropierea familiei, le-am explicat eforturile pe care le face Poliția în aceste zile, se pare că oamenii au înțeles”.

Sportivul Dani Borgovan este internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. În prezent, pare că ar da semne de o ușoară revenire în ceea ce privește starea sa de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!