Ce amenzi au dat jandarmii în minivacanța de Revelion

Jandarmii din Bistrița-Năsăud s-au aflat la datorie la cumpăna dintre ani și au organizat diverse acțiuni pentru a se asigura că locuitorii județului au parte de sărbători în siguranță. 

Misiunile jandarmilor au vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar o atenție deosebită a fost acordată respectării legislației specifice referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii).

Și jandarmii din cadrul Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa au executat patrulări și misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele intens frecventate de turişti, precum şi pe traseele turistice din aria de competență.

În ceea ce privește manifestările publice, potrivit Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, acestea s-au desfășurat fără probleme deosebite.

De asemenea, nu au existat situații de persoane care să se afle în pericol pe niciunul dintre traseele montane ale județului.

În schimb, jandarmii montani Colibița au aplicat, în prima zi a noului an, două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei și un avertisment scris. Sancțiunile au fost aplicate pentru muzică dată la intensitate mare, adresarea unor injurii sau refuzul legitimării în fața agentului constatator.

În perioada 29 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023 au mai fost aplicate 12 sancțiuni, dintre care 3 au fost amenzi în valoare de 600 de lei și 9 avertismente scrise, acestea fiind aplicate pentru fapte de cerșetorie, tulburare a ordinii publice sau consum de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat.