Ce au spus liderii AUR, la mitingul de azi! Discursuri și melodii patriotice, cu președintele Dragoș Hîrjoabă în mijlocul mulțimii! Urmează alte proteste, anti-sistem!

Reprezentanții AUR au susținut un miting în fața Prefecturii. Protestatarii au venit duminică, din întreg județul și au manifestat pașnic, în intervalul 14 – 16. Forețele de ordine au asigurat securitatea, de pe margine, dar la Bistrița NU a fost niciun incident.

 

Cei prezenți au afișat pancarte anti-sistem. Prețul la energie electrică, scumpirile în lanț și amatorismul celor de la Guvernare au fost temele abordate de cei prezenți

De la o boxă răsunau cântece patriotice , iar AUR-iștii cântau în cor melodiile: Noi suntem Români, Treceți batalioane române Carpații, România, trezește-te!

Alături de președintele Dragoș Hârjoabă au fost Iulia Maier, Loredana Baltă și o serie de interimari din alte organizații din Județ. În total, aproximativ 100 de oameni au fost prezenți la mitingul AUR.

Dragoș Hârjoabă, la primul protest: „în România e important ca omul să trăiască bine, NU străinul să trăiască bine!”

Președintele Dragoș Hârjoabă a început cu rugăciunea Tatăl Nostru, după care a susținut un discurs patriotic. (min 11.25)

„Mă adresez celor care sunt la putere, celor care au capacitatea de a lua decizii. Aș vrea să le spun că în România e important ca omul să trăiască bine, nu e important ca străinul să trăiască bine… Vreau să le spun aici, in fata tuturor că atâta timp cât noi ne producem energia electrică , nu avem niciun motiv ca să se intoarcă la la romani cu pret de 10-20 de ori mai mare. Cred că sunteți în măsură să conștientizați gravitatea crizei care vine peste noi . Este acum important să luați deciziile corecte, până NU este prea târziu.”- a transmis prețedintele AUR, Dragoș Hârjoabă.

dragos harjoaba

Iulia Maier și-a adus fetița, la protest!

Președintele executiv Iulia Maier le-a mulțumit celor prezenți la miting și i-a îndemnat la unire. Iulia Maier și-a adus fetița la protest și a amintit de prețurile în continuă creștere. (min 15.45)

„Fac toate astea nu ca să arăt că sunt o eroină, fac toate acestea să arăt un exemplu copilului meu și ca să dau un exemplu celorlalte femei din Bistrita si din toata tara că doar uniti, putem face o schimbare.” – a spus Iulia Maier.

Loredana Baltă (secretar general) , îndemn pentru Unire! (min 19)

 „Trebuie să dăm un exemplu copiilor noștri…. Trebuie să ne pese de ce se întâmplă în viitor. Dacă Nu luăm atitudine, nu stim ce o sa se intâmple… Îi așteptăm pe ceilalți care NU au avut curaj, deoarece NU ne-am adunat aici pentru Organizația AUR, ne-am adunat pentru români. Dacă am fi mai uiti, Guvernul ar lua măsuri potrivite de protejare a populației!”- a transmis Loredana Baltă.

Adrian Scridon, președinte interimar pe Sîngeorz Băi a luat cuvântul și s-a declarat întristat de modul in care sunt catalogati cei de la AUR, ca fiind extremiști. Scridon i-a chemat la următoarele mitinguri pe cei cu-adevarat afectati de scumpiri și speră să se-adune minim 1.000 de oameni la următoarele mișcări de stradă.

Vasile Moldovan e președinte interimar pe Bistrita: „Ar trebui ca toti românii să se intrebe: ce s-a intâmplat cu România in 30 de ani?”

Președintele interimar pe Bistrița a cerut oamenilor să ia atitudine față de situația în care a ajuns România! Vasile Moldovan a vorbit despre dezastrul din industrie și energie, care se datorează celor care au condus România in ultimii 30 de ani! (min 23.51)

„In orașul Bistrița, acum vreo 30 de ani exista o fabrică ce producea robineti industriali pentru petrol si gaze. 60% din producția de la Bistrița se duce in SUA. Deci, noi am fost oameni care produceam utilaj petrolier pentru platformele de gaze și noi NU avem gaz si curent. Unde sunt acele platforme? Unde au dispărut? Cine a făcut lucrul acesta și de ce a făcut lucrul acesta? Ar trebui ca toti românii să se intrebe: ce s-a intâmplat cu România in 30 de ani? De ce s-a ajuns in situatia asta?” – a spus Vasile Moldovan.

Vasile Moldovan le-a cerut oamenilor să NU le fie frică, în special celor care nu ies in stradă!

Silviu Nan (pensionar, a lucrat 32 de ani în sistemul energetic)!

În intervenția lui, Silviu Nan a amintit despre criza energetică actuală,  datorată așa-zișilor băieți deștepți din energie, care au căpușat sistemul în ultimii 30 de ani.

Silviu Nan a venit la protest și in spirit de glumă, a amintit că soția l-a rugat să stea undeva mai în spate. Acesta a luat microfonul și a explicat despre criza din energia electrică, el fiind angajat în sistemul energetic timp de 32 de ani. Silviu Nan a cerut ca în domeniul enrgetic să fie implicați specialiști, și să dispară clientela politică de-acum. (min 26).

La această oră, AUR deține 24 de organizații la nivelul județului.

Liderii și simpatizanții AUR promit noi proteste în viitorul apropiat, în contextul crizei ce va să vie….