Ce măsuri s-au luat pe Valea Bârgăului pentru reducerea numărului accidentelor rutiere?

Accidentele rutiere produse pe Valea Bârgăului sunt în atenția autorităților județene, care caută soluții pentru a reduce riscul producerii unor astfel de evenimente rutiere.

În aceste condiții și având în vedere problemele generate de circulația rutieră pe DN 17, ieri a avut loc o întâlnire a reprezentanților autorităților cu cetăţenii din comuna Tiha Bârgăului.

Întâlnirea a avut loc la Mureşenii Bârgăului și au fost analizate cauzele producerii accidentelor, dar s-au căutat și soluții pentru reducerea riscurilor accidentelor și pentru protejarea tuturor participanților la trafic.

La această întâlnire au participat atât reprezentanți ai autorităților județene, cât și ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ai Secției de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud.

În urma discuțiilor s-a stabilit că în preajma trecerilor de pietoni vor fi montate denivelări cauciucate presemnalizate, pentru reducerea vitezei şi evitarea accidentelor. De asemenea, se vor căuta soluţii pentru amenajarea de trotuare, în special în zonele de risc” informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Reamintim că la începutul acestui an,  în urma unui tragic accident rutier și-au pierdut viața două tinere și alte patru persoane au fost rănite, în timp ce circulau în calitate de pietoni pe acostamentul DN 17. Asta deoarece în zonă lipsesc trotuarele, iar localnicii din Mureșenii Bârgăului au organizat și un protest. Atunci, circa 200 de persoane s-au adunat în curtea școlii din localitate și și-au spus nemulțumirile cu privire la desele accidente petrecute pe acest tronson al drumului național, puse pe seama lipsei trotuarelor.

 Foto: Prefectura Bistrița-Năsăud
error: Content is protected !!