Ce ne rezervă vremea în acest final de săptămână

FOTO: Cornel Ciocan

În acest final de săptămână, vremea va rămâne rece, iar cerul va fi mai mult noros, cu puține perioade în care va fi soare, spune Mihai Bălan de la Meteo. BN. De asemenea, sunt așteptate și ninsori.

Temporar va ninge slab, cu caracter local, mai ales sâmbătă, în prima parte a zilei, și apoi mai consistent duminică, spre seară. Vântul va sufla slab cu intensificări la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m. alt., unde zăpada va fi viscolită ṣi spulberată. Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general între -6°C în zonele submontane și -2°C la podiş, iar minimele de mâine dimineților vor scădea până la valori cuprinse între -11°C în depresiuni și -6°C in zonele deluroase din sud-vest”, a transmis Mihai Bălan.

La Bistrița, ”cerul va fi mai mult noros şi aici şi temporar sunt condiții de ninsoare, în general slabe, excepție ziua de duminică, când mai ales după-masă și seara, se va depune strat de zăpadă de 5 – 7 cm. Maximele diurne vor atinge -2°C, iar minimele vor aluneca spre -9°C în ziua de sâmbătă ṣi spre -5 duminică”, a mai precizat Mihai Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *