Ce ne rezervă vremea în acest sfârșit de săptămână

FOTO: Cornel Ciocan

Vreme schimbătoare la final de săptămână în Bistrița-Năsăud! Deși se încălzește, din peisaj nu vor lipsi ploile, anunță Meteo.BN, care a realizat o prognoză pentru perioada 20 – 22 octombrie.

Începând de vineri, vremea intră într-un proces de încălzire, o încălzire accentuată, cu valori de temperatură care vor ajunge la anomalii pozitive care vor înregistra şi peste 15 unități! Dacă vineri ne bâzâie niște ploi, mai ales în prima parte a zilei, sâmbătă vremea va deveni în general frumoasă, cu nori trecători, iar pe fondul unui transport sudic important, de aer cald tropical, maximele termice vor atinge valori estivale, cu (posibil) peste 25°C în zonele joase de relief. Minimele termice vor avea si ele valori mari, acestea fiind în jur de 8-10°C în depresiuni ṣi 15 – 17°C în zonele deluroase. Să nu uităm, zilele acestea am avut şi -5°C în zonele depresionare. Duminică, pe acelaşi transport, apar şi aversele, care vor fi însoțite de descărcări electrice”, a transmis Meteo.BN.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, vântul se va intensifica din sector sudic, cu viteze de 45 – 55 km/h în zonele joase și cu viteze de peste 70 km/h la munte.

Meteo.BN mai menționează că, odată cu transportul cald sudic, va fi adusă şi o cantitate importantā de nisip saharian, concentrația din atmosferă crescând exponențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!