Ce replică le-a dat deputatul Cristina Iurișniți social democraților Daniel Suciu și Doina Pană?

După ce deputații social democrați Daniel Suciu și Doina Pană au comentat faptul că un alt deputat bistrițean ar fi cheltuit circa 80.000 de lei pe deplasările externe pe care le-a efectuat, răspunsul celeilalte părți nu a întârziat să apară.

Deputatul Cristina Iurișniți și-a exprimat punctul de vedere cu privire la aceste afirmații ale parlamentarilor PSD.

În fiecare delegație care reprezintă România și implicit Parlamentul României sunt reprezentanți din toate partidele politice. În delegația  din care fac parte, parlamentarii PSD din județ nu sunt prezenți pentru  ca sunt alți deputați  ai PSD din țară, potrivit  expertizei fiecăruia. Concret, în fiecare delegatie internatională, sunt prezentate, transpartinic, activitățile din țara ta pe tema fiecărei întâlniri. În toate delegatiile am reprezentat România. Fiecare partid desemnează un reprezentant în cele 11 Delegații ale Parlamentului României la organizații parlamentare  internationale. Am propus încă de la prima delegație, care a avut loc Budapesta, ca Parlamentul României să găzduiască întâlnirile cu parlamentarii europeni în anul următor” a explicat Cristina Iurișniții.

Deputatul a făcut publice și câteva din cele 11 delegații internaționale la care a participat:

1.Adunarea Parlamentară a UE a Consiliului Europei;

2. Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Marii Negre;

3. Adunarea Parlamentară a NATO;

4. Adunarea Parlamentară a OSCE;

5. Adunarea Parlamentară a Francofoniei;

6.Delegația Parlamentaăa a procesului de cooperare din Europa de Sud- Est din care face parte si colegul bistritean deputat Daniel Suciu, ca supleant.

În cadrul delegatiilor participă membri titulari nu supleanți. Am putea spune, că poate nu ați fost suficient de competent domnule deputat Suciu, dacă nu ați fost ales membru titular si sunteti doar supleant? Deputatul Suciu în calitate de membru  al Grupului de prietenie cu Franta, ar trebui să înțeleagă importanța diplomației parlamentare și importanța de a-ți reprezenta țara atunci când această îndatorire apare în fișa postului. Dar e mai simplu să acuzi si să arunci cu noroi chiar cu regulamentul de funcționare a Parlamentului pe care PSD l- a aprobat. USR a intrat în Parlament cu oameni competenti, fără trecut politic și afaceri cu statul! … Să faci un titlu de glorie că nu ai participat la nicio acțiune interparlamentară internațională e chiar de plâns. Înseamnă că au fost alti colegi PSD care vorbesc limbi străine și au expertiză  în domeniu, domniile lor, cu siguranță, au alte expertize. E maximă ipocrizie să te lauzi cu asa ceva, desi dna Pană este membru în Delegația Parlamentului României la  Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana! Pe principiul acesta ar trebui să nu ne reprezentăm țara și să ne izolăm. Economiile reale nu sunt aici ci în legea pensiilor speciale pentru aleșii administrației locale, primari, viceprimari, președinți ai Consiliului Județean din 1992 încoace și cu costuri imorale pentru români de aproximativ 1 milion de euro pe an” a mai completat parlamentarul Cristina Iurișniți.

error: Content is protected !!