Ce spun rezultatele unui sondaj comandat de primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, despre o posibilă candidatură a sa la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

După mai bine de 20 de ani de administrație, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a vrut să afle dacă electoratul l-ar dori drept candidat pentru funcția de președintele al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, așa că edilul din Beclean a comandat un sondaj de opinie pentru a afla care sunt preferințele cetățenilor. Vineri, într-o conferință de presă, Nicolae Moldovan a prezentat datele acestui sondaj de opinie și a făcut o serie de precizări pe această temă.

Astfel, primarul Nicolae Moldovan a explicat că a luat decizia de a comanda acest sondaj de opinie după ce în interiorul PSD au apărut voci care au contestat anunțul potrivit căruia deputatul Bogdan Ivan ar fi candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

S-a venit cu o propunere de candidatură, ceea ce e perfect normal pentru că atunci când faci propuneri trebuie să ai un nume și un prenume. Nu există candidaturi fără nume și prenume. (…) A fost foarte bine că s-a făcut această propunere, am acceptat-o toți, dar în cei doi ani de când s-a anunțat această propunere au fost situații când au existat voci care au contestat-o. (…) Foarte multă lume a fost vocală, foarte mulți primari s-au sesizat în privat. (…) Conducerea nu aude întotdeauna aceste voci, dar noi avem menirea să luăm atitudinile cele mai corecte care se impun. (…) Eu nu am emis niciodată vreo idee – și nici astăzi nu emit așa ceva – că aș vrea în locul cuiva sau că aș vrea să înlocuiesc pe cineva. Niciodată! Eu am fost întotdeauna un om al echilibrului în partid. Când am considerat că putem avea o problemă într-o anumită situație, am luat anumite măsuri. (…) Întrebat fiind pe acest subiect, am anunțat public că va urma să facem un sondaj și că vom analiza poziția electoratului fiindcă altfel putem fi foarte subiectivi, poate să ne placă de o anumită persoană sau să nu ne placă. Am spus public, în detaliu, cu subiect și predicat, ce am de gând să fac. Nimeni nu a reacționat, iar eu m-am bucurat. Eu am considerat că mi-am anunțat direct și public pașii pe care îi fac și am acționat în conformitate. Am căutat firme naționale de sondare, m-am interesat care este cel mai bun mod de sondare și, după ce am analizat mai multe case de sondare, am ajuns la concluzia că INSCOP este cea mai potrivită. Am încheiat această colaborare și am procesat două sondaje: unul pentru orașul Beclean și altul pentru județ”, a explicat primarul Becleanului.

În ceea ce privește orașul Beclean, Nicolae Moldovan a precizat că sondajul a fost efectuat pe un eșantion de circa 400 de respondenți, fiind sondate câteva personalități locale: șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula, directorul Spitalului Orășenesc Beclean, Bogdan Tușa, dar și Radu Săplăcan, fostul arhitect șef al județului Bistrița-Năsăud. Potrivit sondajului prezentat de Nicolae Moldovan, pe primul loc în preferința electoratului la funcția de primar al orașului Beclean s-ar afla inspectorul general Cristian Nicula. Sursa citată a menționat că PSD stă foarte bine în sondajul pe Beclean. ”Rezultatul PSD pe Beclean nu are rost să îl prezint pentru că am supăra pe ceilalți și ar crede că e un procent incredibil. Eu sunt onorat și mulțumesc beclenarilor că, după atâția ani, își doresc să continuăm activitatea aici și vom continua toate proiectele pe care le-am început”, a completat Moldovan.

În ceea ce privește cel de-al doilea sondaj, acesta a vizat județul Bistrița-Năsăud și s-a făcut pe un eșantion de 1.100 de respondenți, fiind sondate patru persoane – Emil Radu Moldovan, Daniel Suciu, Bogdan Ivan și Nicolae Moldovan. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au fost sondați Emil Radu Moldovan, Bogdan Ivan și Nicolae Moldovan, dar și alți candidați de la alte partide, inclusiv Ioan Zăgrean (PNL), actual subprefect al județului Bistrița-Năsăud, și Ionuț Simionca, liderul PMP Bistrița-Năsăud.

Am considerat că trebuie să știm fiecare aproximativ cum ne poziționăm față de dorința electoratului. Unii am ieșit foarte bine, alții mai puțin bine. (…) Fiecare a fost sondat separat în comparație cu ceilalți potențiali candidați de la PNL și de la celelalte partide. Am vrut să vedem cum se poziționează fiecare. Eu vreau să le mulțumesc cetățenilor. De la noi clar se evidențiază două persoane – Radu Moldovan și subsemnatul. Avem amândoi o apreciere județeană și datorită implicării noastre clare în administrație, drept dovadă că oamenii îi apreciază mai puțin pe cei care nu sunt implicați administrativ. (…) Ca și ierarhie la Consiliul Județean avem așa: Radu Moldovan, Nicolae Moldovan și Bogdan Ivan”, a mai spus Nicolae Moldovan, fără a prezenta și procentele obținute de fiecare persoană care a fost sondată.

Sursa citată a adăugat că sondajul a fost prezentat conducerii partidului, inclusiv liderului național Marcel Ciolacu.

”Un sondaj de o asemenea anvergură spune foarte multe. Marcel Ciolacu ne-a felicitat pentru rezultatele foarte bune, iar eu vă garantez că organizația județeană a PSD va ține cont de acest sondaj și de următoarele sondaje care se vor mai face. (…) Vă asigur că PSD stă foarte bine în Bistrița-Năsăud. Suntem onorați. Vom discuta intern aceste sondaje și vom lua deciziile cele mai bune. Garantăm că vom fi câștigători la toate nivelurile. Atât la Consiliul Județean, cât și la Primăria Bistrița sau la Primăria Beclean. Eu nu mă ocup de celelalte localități, dar avem primari foarte buni, apreciați de comunități și acesta este un lucru foarte bun”, a adăugat Moldovan, care a concluzionat că PSD nu va mai facem nicio propunere de candidatură până când nu va avea un studiu sociologic.

”Analizăm propunerile noastre și vom lua decizii ca să avem cea mai bună reprezentare la toate nivelurile, la CJ, la Primăria Bistrița, la Primăria Beclean și la celelalte primării”, a completat Nicolae Moldovan.

Întrebat dacă există o tensiune în partid după acest sondaj, sursa citată a menționat că nu există nicio situație de acest fel.

În PSD urmează să luăm deciziile cele mai bune în așa fel încât să avem reprezentare la toate nivelurile. (…) Eu am făcut un demers corect pentru a lua cele mai bune decizii și cred că Radu Moldovan e un om foarte atent la detalii. Împreună vom lua deciziile cele mai potrivite“, a încheiat Nicolae Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!