Ce sumă primesc medicii de familie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență privind creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare.

Ordonanța de urgență aprobată miercuri pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare. Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a precizat că vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie va fi lansată oficial, la nivel naţional, pe data de 4 mai.

„În momentul acesta, gândul nostru este să începem vaccinarea cu Johnson&Johnson care necesită o singură doză„, a spus ministrul. Sursa citată a adăugat că aproximativ 3.000 de medici de familie din țară şi-au exprimat disponibilitatea de a vaccina anti-COVID-19 în cabinete.

error: Content is protected !!