Cinci angajați ai companiei Leoni, infectați cu noul coronavirus

Cinci angajați ai companiei Leoni, cel mai mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19, potrivit informațiilor comunicate, vineri, de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Cinci persoane confirmate cu coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ”, a informat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Cele cinci persoane provin de la compania Leoni.

Conducerea companiei l-a informat deja pe prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, despre această situație.

”Sunt cazuri acolo. Cei pozitivi sunt spitalizați, iar contacții direcți – depistați în urma anchetelor epidemiologice – sunt izolați la domiciliu. Cu alte cuvinte, măsurile de securitate s-au luat”, a declarat prefectul Stelian Dolha, într-o emisiune a postului de televiziune AS-TV.

Sursa citată a mai precizat că reprezentanții Leoni au anunțat că sunt interesați să testeze angajații.

”M-a sunat directorul de la Leoni să mă anunțe că firma vrea să înceapă testări. (…) Leoni este interesată să facă o testare a angajaților pe cheltuiala proprie din câte am înțeles, dar, fiindcă a făcut foarte multe donații către Spitalul Județean, am avut o discuție cu domnul director Lazany, am făcut și o adresă către Ministerul Sănătății, și vom face și un discount. (…) Suntem în analiză. Adică o să fie o testare colectivă, vor intra foarte mulți oameni. Vorbim de sute de testări contra-cost, dar, repet: ținând cont de donațiile pe care Leoni le-a făcut către Spitalul Județean de Urgență cred că este oarecum firesc să ne comportăm la fel, să fim fair-play față de ei. Când spun noi mă refer la autorități publice și la instrumente pe care azi le avem la îndemână”, a mai precizat Dolha.

La începutul acestei săptămâni, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, conducerea companiei făcea apel la toți angajați să poarte masca de protecție ca o măsură de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

”Dacă purtăm TOȚI mască, riscurile scad enorm pentru toată lumea. Dacă unii nu poartă, acei unii devin periculoși pentru toată lumea, chiar și pentru cei care poartă. Masca ajută prin faptul că nu răspândești virusul.
TOCMAI DE ASTA AR TREBUI SĂ PURTĂM TOȚI. Fiindcă oricine poate fi purtător asimptomatic
”, transmitea compania Leoni.

Peste 5.500 de persoane sunt angajate la Leoni Bistrița.

error: Content is protected !!