Cinemobilul ajunge la Bistrița. Pe 6 septembrie, în parcarea magazinului Kaufland 1, proiecție de film în aer liber

Caravana cinematografică ajunge joi, 6 septembrie, de la ora 20:30, în parcarea magazinului Kaufland Bistrița de pe Bulevardul Independenței, unde se va amenaja un mic cinematograf în aer liber.

Bistrițenii sunt invitați să urmărească filmul “Berzele”, o animație fermecatoare și cu umor pentru toate vârstele.

Berzele, clasicul mijloc de transport pentru bebeluși, s-au reprofilat. Acum nu mai expediază bebeluși, doar pachete. Amintirea unui incident din trecut și o nouă comandă pentru un bebeluș le dă peste cap întreaga strategie și e nevoie de cea mai competentă barză-curier pentru a găsi o soluție.

Caravana cinematografică sau Cinemobilul a poposit până acum în mai multe localități din țară. Ideea de a străbate România în lung şi-n lat pentru a aduce bucurie, optimism şi un strop de educaţie oamenilor, în special copiilor, i-a venit unui tânăr clujean – Alexandru Tudor, care în urmă cu câțiva ani a inventat Cinemobilul, adică cinematograful în aer liber. Practic și-a transformat mașina pe care o conducea într-un cinematograf mobil. Comunitatea l-a susținut să își îndeplineacă visul, iar acum aduce zâmbetele pe chipul celor care au crezut în proiectul său.

Ideea cinematografului pe roţi mi-a venit în timpul vizionării unui film în sala mare a Casei de Cultură din Cluj. M-am văzut stând lângă un VW Transporter din care este proiectat pe un ecran mare, mobil, un film cu Charlie Chaplin, iar în faţa acestui ecran stă un grup de copii, cu zâmbetele pe buze, uitându-se la Charlie cum se face de ras. Am dezvoltat ideea, am adăugat filme în playlist şi am scris un proiect” precizează Alexandru Tudor pe pagina www.cinemobilul.ro.

Acesta mai completează: ”Îmi doresc să pot fi de folos comunităţii printr-o modalitate ingenioasă. Există cu siguranţă în comunităţile pe care le voi străbate de-a lungul pelerinajului meu oameni care nu au călcat niciodată într-o sala de cinematograf, care nu au văzut un film proiectat pe un ecran mare alături de alţi 20-30 de oameni. Voi transforma zicala „Dacă nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte” în „Dacă nu se duce Mahomed la munte, vine muntele la el”, cu alte cuvinte voi construi un cinematograf mobil.

Astfel, tânărul de aproximativ 30 de ani va poposi săptămâna viitoare și la Bistrița. Intrarea va fi liberă, evenimentul beneficiind de sprijinul Kaufland România.

error: Content is protected !!