Circulația autovehiculelor pe tronsonul Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică va fi închisă 6 luni

Circulaţia autovehiculelor pe lotul 3 al DJ 172D, și anume (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, o porțiune de aproximativ 14 km, va fi închisă pe o perioadă de şase luni, începând cu data de 25 mai 2018 până în 25 noiembrie 2018. Asta datorită lucrărilor de modernizare care se execută pe acest tronson care face parte din amplul proiect intitlat Poarta Transilvaniei.

Cu toate că circulația autovehiculelor va fi închisă, există și excepții, fiind vorba despre riverani și o serie de autovehiculele de intervenţie (poliţie, jandarmerie, pompieri, salvare, transport persoane).

Potrivit proiectului, care va fi dezbătut astăzi, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, participanții la trafic care vor intenționa să tranziteze acest tronson de drum, vor fi direcționați prin intermediul rutelor ocolitoare, marcate prin indicatoare de dirijare amplasate la intersecțiile de la capetele drumului, astfel:

  • Ilva Mică-Bistrița: Ilva Mică-Năsăud (DN 17D); Năsăud-Bistrița (DN 17C)
  • Josenii Bîrgăului-Ilva Mică: Josenii Bîrgăului-Bistrița (DN 17); Bistrița-Năsăud (DN 17C)

În ceea ce privește circulația ocazională a riveranilor pe acest tronson, se vor aplica regulile de instituire a restricțiilor de circulaţie pe  drumurile  publice, iar desfășurarea traficului se va face:

– în ambele sensuri pe toată lățimea drumului în zona unde nu sunt lucrări;

– alternativ în zona sectoarelor de lucrări care afecteaza o banda de circulație;

– în ambele sensuri acolo unde lucrările pot asigura un spațiu minim de circulație de 5,5 m.

Încălcarea măsurii instituite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, conform legislației în vigoare.

Lucrările la Lotul 3 din Poarta Transilvaniei au debutat în luna aprilie a acestui an, fiind executate de compania Dimex 2000 SRL în asociere cu Star Comexim SRL Cluj. Valoarea contractului este de aproximativ 7,5 milioane euro.

error: Content is protected !!