Circulație îngreunată în Pasul Tihuța. Drumarii intervin cu nouă utilaje de deszăpezire

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, vineri seara, pe DN 17, în Pasul Tihuța, unde utilajele de deszăpezire intervin pentru a curăța carosabilul, iar polițiștii rutieri acționează pentru fluidizarea traficului, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

La această oră (n.r. – 18:45) în Pasul Tihuța se circulă alternativ, cu multe blocaje, în condiții de iarnă. Se intervine pentru deszăpezire cu 9 utilaje cu lamă, iar echipajele rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier”, a transmis Prefectura.

De asemenea, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj informează că echipele de deszăpezire acționează pe toate sectoarele de drumuri naționale din administrare unde se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță/ninsoare și temperaturi scăzute pentru prevenirea formării poleiului și asigurarea circulației în condiții de siguranță.

Vineri dimineața, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă după-amiaza în majoritatea regiunilor.

În contextul acestei informări, instituțiile abilitate recomandă participanților la trafic să evite, în această perioadă, orice deplasare care nu este necesară. De asemenea, tuturor conducătorilor de autovehicule li se recomandă să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

”Rugăm conducătorii auto să circule cu prudenţă, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a mai transmis DRDP Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *