CNAIR a stabilit câștigătorul pentru proiectarea ultimului segment din Autostrada Nordului, care cuprinde și tronsonul Dej – Bistrița

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru ultimul segment din Autostrada Nordului (Baia Mare – Suceava), respectiv pentru Baia Mare – Dej (Lotul 1) și Dej – Bistrița (Lotul 2), a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România.

Într-un comunicat de presă, CNAIR precizează că ofertantul desemnat câștigător pentru ambele loturi ale procedurii de achiziție publică este asocierea dintre QUADRANTE VIAPONTE SI CONSULTANTA S.R.L. (lider de asociere) – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L.

Valoarea ofertată pentru proiectarea fiecărui lot este următoarea:

  • Pentru Lotul 1 – Baia Mare – Dej – 12.746.666,57 lei fără TVA.
  • Pentru Lotul 2 – Dej – Bistrița – 8.376.369,89 lei fără TVA.

”Prin elaborarea acestor studii de fezabilitate dorim să stabilim parametrii necesari pentru construcția Autostrăzii Nordului care va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație între Moldova și Transilvania, dar și o interconectare modernă cu infrastructura rutieră europeană. Această autostradă va asigura o siguranță rutieră sporită, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare și reducerea timpilor de deplasare a autovehiculelor”, a spus Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

”Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a completat CNAIR.

Dacă nu vor exista contestații, contractele pot fi semnate în termen de 10 zile.

Durata ambelor contracte de proiectare este de 18 luni de la data de începere a contractului (din care 14 de luni sunt pentru elaborarea studiului de fezabilitate).

Desemnarea câștigătorului pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a fost anunțată și de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, dar și de deputatul PSD Bogdan Ivan și de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

error: Content is protected !!