Cod galben de instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, vizate fiind mai multe județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 iunie, ora 12:00 – 28 iunie, ora 03:00, ”în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”.

Și Meteo.BN precizează că instabilitatea atmosferică va fi prezentă joi pe teritoriul județului, condițiile de furtuni fiind ridicate.

Riscul principal este reprezentat de cantitățile mari de apă acumulate în scurt timp, vom avea frecvente descărcări electrice și vânt cu aspect de vijelie. Probabil nu va ploua chiar peste tot, luând în calcul factorul local al dezvoltărilor noroase dar repet, avem condiții extinse de formare a lor“, arată Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!