Cod galben de instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud, până marţi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare meteo cod galben de averse şi vijelii pentru mai multe judeţe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 3:00, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi, izolat, de peste 30 – 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în extremitatea estică a ţării, subliniază specialiştii ANM.

De asemenea, în intervalul 3 iunie, ora 15:00 – 4 iunie, ora 03:00, mai multe județe din țară se vor afla sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

”În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp”, mai arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!