Cod galben de ninsori și viscol în Bistrița-Năsăud, până vineri dimineața

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, atenţionări cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte, fiind vizate mai multe județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 februarie, ora 10:00 – 3 februarie, ora 10:00, ”la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”.

De asemenea, în intervalul 1 februarie, ora 10:00 – 3 februarie, ora 10:00, mai este în vigoare o atenționare cod galben de intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia. 

”Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h”, mai arată ANM.

Meteorologii completează că intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.