Cod galben în Bistrița-Năsăud, până miercuri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, avertizări cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării și precipitații moderate cantitativ la munte, vizat fiind și județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, o primă avertizare este valabilă în intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00.

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit”, precizează ANM.

Meteorologii mai notează că, la munte, vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.

De asemenea, în intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 5 februarie, ora 22:00 este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă”, mai arată ANM.

ACTUALIZARE

Totodată, ANM a mai emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și pentru intervalul 6 februarie, ora 10:00 – 7 februarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h. La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h”, mai menționează ANM, care adaugă că intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți (6 februarie) local și în restul teritoriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *